Plavby lodí a zkušenosti klientů - stánka 1

Vložit recenzi

Podělte se s ostatními zákazníky o své zážitky a pomozte tak ostatním v rozhodování. Celkem zde naleznete 145příspěvků.

Jedinečná dovolená

Jiří Ligocký, 23.05.2022

Tentokrát jsme pluli na sever a to rovnou dva okruhy, jako první bylo Irsko a Skotsko a druhý okruh Norsko. Vyšlo nám počasí a také dobrá posádka na lodi která byla velmi vstřícná a nic pro ně nebyl problém. Trasa to byla úžasná , všechny výlety jsme zvládli podle instrukcí od Jakuba který jako vždy dá téměř vyčerpávající informace, takže je snadné se v přístavech zorientovat. Na další plavbu uvažujeme asi cestu kolem světa , takže Jakube asi se zapotíte !!! Ligocký

fotka z plavby - 569 fotka z plavby - 570 fotka z plavby - 572 fotka z plavby - 576 fotka z plavby - 577 fotka z plavby - 578

Plavba od 02.04.2022 do 09.04.2022

Renata Trešlová, 25.04.2022

Dne 02.04.2022 jsme odpluli na plavbu Benátky - Kotor - Mykonos - Santoriny - Bari - Benátky. Plavba proběhla bez problémů. Společnost MSC stále dbá na bezpečnost lidí a tak se na lodi ve společných prostorách stále nosí roušky. Velké plus je, když zakotvíte v daném přístavu, můžete si vybrat zda půjdete na břeh na vlastní pěst nebo si vyberete některý z daných výletů nabízených lodní společností. ( V loňském roce byly pouze organizované výlety ). My jsme využili nabízený výlet na Santorini, jelikož jsme chtěli vidět co nejvíce z tohoto ostrova. Dále jsme využili na Mykonosu kyvadlovou dopravu nabízenou lodní společností. Stravování, organizace, zábava, čitota … na lodi byly bez problémů. Kdo má rád lodě a chce navštívit a poznat hodně krásných míst za krátkou dobu tak plavba s MSC je dobrá volba. Cestovní kancelář J&M Cruise nám zabukovala námi vybranou kajutu, zařídila všechna nutná pojištění, zamluvila parkování v přístavu a doporučila to nejlepší v daném místě. Moc děkujeme panu Ing. Jakubovi Quaiserovi, který nám vždy ochotně poradil, doporučil a probral s námi všechny naše dotazy k plavbě. S CK J&M Cruise to již byla pátá plavba a vždy vše proběhlo na sto procent. Děkujeme Trešlovi

Luxusní dovolená

Pavlína Sedláčková a kol., 25.03.2022

Právě jsme se vrátili z luxusní plavby po Karibiku , plavba to byla nádherná , již jenom to že na lodi bylo minimum pasažérů a možná ještě více personálu než normálně. Všichni byli ochotní a vlastně s ničím nebyl žádný problém , loď Seaview byla krásná a prostorná. Měli jsme dvě plavby po sobě jdoucí a litujeme že jsme nekoupili rovnou alespoň tři , takže měsíc na lodi a ještě nám to bylo málo, prostě jedním slovem úžasné. Již se těšíme na další plavby které nás čekají a nyní to bude drsný sever, takže Velikonoce na Magnifice. Také musím pochválit Jakuba za jeho perfektní popis všech destinací a možností výletů v nich jak individuálních tak od MSC. Takže Jakube ,moc děkujeme. Sedláčkovi,Ligocký ,Votavovi a Havranovi

fotka z plavby - 563 fotka z plavby - 564 fotka z plavby - 565 fotka z plavby - 566 fotka z plavby - 567 fotka z plavby - 568

Karibik MSC Seaview 1/2022

Daniel Havránek, 01.02.2022

Moc děkuji za přístup cestovní kanceláře, který byl opět naprosto vynikající! Pokud se týče cesty v době koronavirové epidemie, je samozřejmě spojena s určitými obavami a komplikacemi. Plné očkování hodně pomůže, bez něj bychom volně na pevninu nemohli. Kromě Grenady jsme se mohli volně pohybovat kdekoli na vybraných ostrovech. Skoro všude ale jen v rouškách, měření teploty při vstupu do obchodu a podobně. Nejsvobodněji bylo asi na Svatém Martinovi. Cesta letadlem v roušce také není nic příjemného. Nicméně letadlo prázdné tak, že nebyl problém najít si 4 sedačku tam si lehnout přes všechny sedadla. Vše bylo bohatě vyvážené prázdnou lodí i plážemi. Počet lidí na lodi odhaduji tak na 20 procent kapacity, takže všechny služby na lodí byly volné v podstatě kdykoli i při omezeních na počet lidí. Třeba v bazénu povoleno bylo max. 8 lidí takže spoustu prostoru. Co bylo ale důležité kdykoli jsme chtěli jít do bazénu, vždy tam bylo ještě méně než požadovaných 8, takže nikdo nemusel nikdy čekat. Obdobně na plážích na ostrovech bylo naprosto prázdno. Hrozně moc jsme si to užili.

fotka z plavby - 557 fotka z plavby - 558 fotka z plavby - 559 fotka z plavby - 560 fotka z plavby - 561 fotka z plavby - 562

Seaside 2021

Petr Švamberg, 23.01.2022

Vážený pane Jakube Quasere. Velmi si vážím všeho, co jsi pro mě a moji rodinu za těch mnoho let udělal. Stovky rezervací, předrezervací, voucherů, změn termínů, mailů, telefonů. Máme spoustu společných zážitků Sir Bin Yas, St. George, Ocean Square, Downtown... Povužuji tě za svého nejlepšího přítele. A proto ti referenci na MSC Seaside nenepíšu. Ty totiž nemůžeš za to, co se na výletních lodích teď děje. Ale paradoxně to odnášíš nejvíc. Ta tam je doba asi před rokem, kdy na jediné tehdy plující lodi Grandiose, žilo pár stovek normálních pasažérů a členů posádky normálním životem a užívali si normálních dní. Nové světové náboženství proniklo i lodě MSC a jeho svět(d)ci ovládli palubu. Schválně jsem si dal na Seaside víc týdnů, jestli jsem jenom třeba netrefil termín. Kdo ještě nebyl teď na moři a netuší o čem je řeč, může si přečíst nejnovější safety protocol. Koho je mi líto nejvíc, je posádka, která jej musí dodržovat a doslova se tak dusit při obrovské pracovní zátěži. I proto se ještě jednou na MSC vrátím a jednu úžasnou dušičku odtud vysvobodím. Pak už nezbývá než doufat, že každý z nás přispěje k tomu, aby tento Matrix byl jednou zlomen. A pak to Jakube všichni společně oslavíme. Místo jsem zvolil já. Termín je na nás všech.

fotka z plavby - 553 fotka z plavby - 554 fotka z plavby - 555 fotka z plavby - 556

Spokojenost s cestovní kanceláři

Jitřenka Obralová, 17.12.2021

Dobrý den, právě jsme se vrátily z plavby okruh z Dubaje. Byly jsme velmi spokojeni a vše klaplo jak kancelář zajistila jako vždy. Máme již několik plaveb za sebou a další nás ještě čekají a těšíme se na další spolupráci s vaši cestovkou. A budeme vždy vaše služby doporučovat. Děkujeme a jsme s pozdravem Obralová s dceru.

fotka z plavby - 552

ZIMNÍ PLAVBA S MSC MAGNIFICA

Pavlína Sedláčková, 08.12.2021

Tak konečně jsme se dočkali, po dlouhé době konečně naše milovaná plavba lodí Magnifica. Plavba byla tak úžasná že jsme si zakoupili hned dvě totožné po sobě jdoucí plavby a jsme za naše rozhodnutí rádi. Vyplouvali jsme z Hamburku a počasí na toto roční období bylo prostě všelijaké ale nám to vůbec nevadilo. Co pro nás bylo důležité byla volnost na výletech a už jen to že jsme na lodi. Na lodi bylo nějaké omezení ale v podstatě se to dalo zvládnout v pohodě , jídlo bylo dobré a veškerý personál ochotný vám vyhovět jak jen to šlo. Musím poděkovat také Jakubovi za jeho perfektně odvedenou práci , za veškeré informace a dokumenty které nám poskytl. Již se těšíme na další plavbu a doufám že už to bude Karibik.

fotka z plavby - 540 fotka z plavby - 541 fotka z plavby - 543 fotka z plavby - 545 fotka z plavby - 546 fotka z plavby - 547

Podzimní severozápadní Evropa na Magnifice

Břetislav Uhříček, 07.12.2021

Po jedenácti měsících jsem se rozhodl na poslední chvíli vydat na další covidovou plavbu. Před rokem to byla poslední předvánoční plavba Grandiosy ve středomoří, tentokrát to byla listopadová plavba na MSC Magnifica oblasti La Manche. Nevěděl jsem přesně co bude dovoleno, jak to bude s opuštěním lodi apod. Cena plavby byla ovšem taková, že mě ani nejistota neodradila. Jediné, co jsem věděl, byl fakt, že je plavba pouze pro očkované. Což byl podstatný rozdíl oproti loňskému prosinci. Rozdíl, jak se ukázalo, nakonec podstatný. První a nejzásadnější problém, který bylo třeba vyřešit, bylo narychlo sehnat parťáka do kajuty, či ještě lépe parťáky, aby se naplnilo jedno auto a přitom se z lodi nestala nepříjemná ponorka. Nutné očkování a čas byl proti mně, ale nakonec se vše podařilo dokonale. Skvělá multigenerační parta, přestože jsem se se 2 spolucestujícími viděl poprvé v životě a se spolubydlící po 11 letech, byla základem úspěšné dovolené. 14. listopadu ráno jsme mohli vyrazit. Vyplutí bylo z Hamburku, tudíž nebylo třeba cestovat na noc, takže další plus této plavby. Do přístavu jsme dorazili s předstihem. Jistota je jistota. Ovšem tentokrát jsme se na loď nedostali dříve, než nám bylo nalodění stanoveno. Jako první nás čekal PCR test, samozřejmě zdarma. Oproti loňské plavbě to byl test první a poslední. Vše bylo v pořádku, takže na nás již čekala připravená loď i kajuta. Vzhledem k tomu, že moji spolucestující byli na své první plavbě, bylo příjemné si užívat jejich objevování všech lodních zákoutí a možností. Na to bylo ostatně dost času, protože první den byl dnem na lodi. Pobyt na lodi byl s rouškami. Tedy do momentu, než si sednete. V barech, restauracích a bufetu samozřejmě můžete být bez roušky, stejně jako ve vířivce a v bazénu. Zjednodušeně lze říci, že rouška není sice nic moc, ale v podstatě nás na lodi omezovala minimálně. Na lodi nás omezovala rouška minimálně, ovšem na zastávkách v podstatě vůbec. Režim byl zcela odlišný od loňské plavby. Žádné výhradně skupinové opouštění lodi, ale naopak absolutní svoboda očkovaných. Mohli jsme kdykoliv a kamkoliv. A o tom se mi upřímně ani nesnilo. O čem se mi také ani nesnilo, tak to bylo počasí. V Hamburku bylo sice sychravo, na první zastávce v Southamptnu ještě trochu britské počasí, ale další zastávky a naše soukromé výlety v Le Havru, v Bruggach a Haarlemu s Amsterdamem byly zalité sluncem. Sluníčko na konci listopadu v severozápadní Evropě, tak to byl neuvěřitelný benefit, který již tak z nečekané a příjemné dovolené učinil dovolenou téměř neuvěřitelnou. Viděli jsme nepřelidněné nádherné Bruggy, zajímavý Le Havre a tradiční Haarlem s Amsterdamem. To vše zalité sluncem v podstatě se zimní bundou v podpaží a ve vlastní programové režii. Shrnuto. Od této dovolené jsem moc nečekal. Bral jsem to tak, že cena je tak nízká, že být doma je hřích, ale trasa, covidová opatření a pozdní podzim brzdily mé jakékoliv očekávání. A možná právě proto, to byla jedna z nejlepších dovolených na lodi. Dobrá parta, skvělé počasí a úžasné zastávky a svoboda na nich, to bylo víc, než jsem čekal i v nejoptimističtějších vizích. Ale abych jen nechválil. Jedna věc se nepovedla. Divadlo, resp. varietní show na Magnifice byly jedny z nejslabších, co jsem zažil. Víc ovšem vytknou není co.

fotka z plavby - 534 fotka z plavby - 535 fotka z plavby - 536 fotka z plavby - 537 fotka z plavby - 538 fotka z plavby - 539

MSC SEASHORE 3.10.-17.10.2021

David Frank, 24.10.2021

Na začátku října jsme vyrazili na naší další plavbu. Tentokrát jsme vyrazili individuálně do italského Janova na nejnovější loď MSC Seashore. Jelikož absence od poslední plavby, díky šílené covidové době, byla skoro 2 roky, rozhodli jsme si loď užít pořádně, a proto jsme si u J&M Cruise objednali rovnou 2 sedmidenní okruhy. Do přístavu jsme dorazili po 8 hodině ranní. Na parkovišti u lodního terminálu jsme odevzdali zaměstnancům lodní společnosti klíče od auta a vyrazili k odbavení. Dříve jste byli na lodi do 30 minut, covidová doba přeci jen odbavení k nalodění protahuje, ale MSC má vše dobře zorganizované včetně samotného testování. Po necelých 2 hodinách jsme už stáli na palubě této úžasné a překrásné lodě. V interiéru lodi musí mít všichni hosté i posádka nasazené roušky, ale jakmile se posadíte ke stolu v jakémkoliv z velkého množství barů a restaurací, tak si roušku můžete normálně sundat. Personál na lodi je opravdu skvělý, nenarazili jsme na žádného nepříjemného člena posádky. Všichni se opravdu snaží, aby atmosféra na lodi byla skvělá, jakou si pamatujeme před Covidem. I my samy jsem se opravdu spřátelili s některými skvělými lidmi z personálu lodi, na které budeme ještě dlouho vzpomínat a třeba je ještě potkáme na dalších plavbách. Loď se opravdu povedla a např. Infinitiv Whirlpool na obou bocích 8 paluby vám nic jiného, než opravdový relax nedovolují. Během plavby jsme navštívili Barcelonu, Neapol, Marseille, Etnu na Sicílii a Maltu. Jelikož se MSC Cruises snaží předejít problémům s covidem na palubě lodi, tak na pevninu v přístavech v současnosti můžete vystoupit jen v rámci zakoupených společných exkurzích lodní společnosti. My jsme o této skutečnosti věděli už před samotnou plavbou, takže jsme s touto variantou počítali a mohli si vše naplánovat a výlety si užili. Opravdu jsme si užili celých 14 dní a touto cestou ještě jednou děkujeme Jakubovi za skvělé zorganizování naší plavby. A jeden tip pro ty, kteří vyrazí na Seashore. Navštivte La Cabaret Rouge na zádi 7 paluby, každou noc po 23 hodině zde probíhají taneční party, na kterých je fantastická atmosféra až do ranních hodin. David a Jana Frankovi

fotka z plavby - 521 fotka z plavby - 522 fotka z plavby - 525 fotka z plavby - 526 fotka z plavby - 531 fotka z plavby - 533

Plavba MSC Grandiosa 30.8-6.9.2021

Kateřina Mitánková, 24.09.2021

Po dlouhé době jsme se vydali na naši oblíbenou dovolenou, tedy plavbu lodí MSC. Poprvé jsme zvolili třídu YACHT CLUB a to mimo jiné také proto, že jsme nechtěli vystupovat v žádné destinaci a strávit čas jen na lodi odpočinkem a relaxem, k čemuž je tato třída (podle nás) určena. Musíme říci, že naše očekávání byla naplněna na 100% a my si užili krásných 7 dní odpočinku obklopeni výborným jídlem, pitím a skvělými službami na úrovni. Jako pokaždé jsme využili služeb Jakuba a jeho pomocníků, kteří (i přes několika měsíční restrikce) nezapomenuli jak dobře dělat tuto práci.

fotka z plavby - 517 fotka z plavby - 518

MSC Grandiosa - Janov - 27.6 - 4.7.2021

Markéta Krejčí, 18.08.2021

Přes neustále probíhající pandemii jsme se rozhodli po čtyřech letech opět nasednout na loď a obeplout část Evropy a rozhodně jsme nelitovali. Naši trasu jsme začínali v Janově, kde jsme si nechali také garážovat auto. V 10 h jsme zajeli do přístavu a chtěli jsme odevzdat kufry a auto. Kufry nám ovšem nemohli vzít, protože nebyla připravena naše kajuta. Paní nám řekla, ať počkáme v autě a až se vše připraví. Bohužel jsme čekali přes hodinu v autě na přímém slunci. To bylo ale poprvé, kdy jsme u MSC něco takového zažili. V předešlých letech jsme byli naloděni vždy do hodiny. Dále už nalaďování probíhalo vcelku plynule, přesto jsme se na Kajutu dostali až kolem 14 h. To bylo ale samozřejmě způsobeno covidovými opatřeními, kterými musel člověk projít. Před vstupem na loď musel člověk odevzdat vyplněný dotazník ohledně Covid-19, negativní test v angličtině, dále byl poslán do “čekárny”, kde čekal na test přímo od společnosti MSC. Při nalodění dostal člověk speciální náramek, který měl nosit celý pobyt u sebe. Díky němu by byl nakažený člověk okamžitě nalezen a kontaktován a náramek by také sloužil ke kontrole při dodržování karantény. Zkrátka vychytané. Opatření COVID-19 Jako bezpečnostní stránka ohledně Covid-19 byla vynikající. Ve všech vnitřních prostorách byly nutné roušky (nikoliv respirátor), krom prostoru u bazénu, u stolu v jídelnách a děti do 6 let měly výjimku. Párkrát jsme roušku zapomněli, ale personál nás hned upozornil. Super taky bylo, že každý večer nám personál doručil čisté roušky na pokoj. V servírované jídelně se dezinfikovali ruce při vstupu. V bufetové jídelně se měřila teplota a při hlavních jídlech dohlížel personál na mytí rukou. Dále si člověk nemohl nabírat sám, takže buď dostal připravený talíř nebo si ukázal co chce a personál mu to nandal. Výběr jídla byl tak akorát. Mám pocit, že dříve byl ten výběr bohatší, ale i tak to bylo v pohodě a nic nám nikdy nechybělo. V obou bazénech byl napsán maximální počet koupajících, ale nijak striktně se to nedodržovalo. Ani jednou jsem neviděla, že by do bazénu někoho nepustili. Přísnější to bylo u vířivek, ty si musel člověk rezervovat na jméno, to znamená, že tam nemohl jít někdo úplně cizí. Což vlastně bylo fajn, nikdo se tam nemačkal a sehnat volný čas nebyl problém. Velmi přísná byla opatření v divadle, kde všichni lidé museli sedět ob sedadlo, a to i ti ze stejné kajuty. Jak je uvedeno na stránkách ven z lodi se může jen na fakultativní výlet, který jsme my nevyužili. Loď a další. Velké plus byla malá obsazenost lodi. Odhaduji, že byla zaplněna tak ze 2/3 možná ještě méně. Člověk tedy vždy sehnal lehátko, místo na sezení i místo v bazénu i v posilovně. Co mě celkem překvapilo byly velmi teplé bazény. Voda slaná jako vždy. Nádherný je aquapark na střeše lodi. Je to super vyžití, ideálně tak děti 8+. Ale bylo tam také brouzdálko pro nejmenší a malý tobogán. Zde byla voda o poznání studenější. Jinak lodi nemám vůbec v nejmenším co vytknout. To je prostě nádhera a nikdy jsem neviděla hezčí interiér. Krásný panoramatický strop, moderní výtahy, pohodlná jídelna, krásný zastřešený bazén, moderní posilovna, zkrátka vše úplně perfektní. Nezklamal ani personál, všichni byli moc milí a ochotní. Jediná věc, která nás trochu mrzela, že jsme měli mít tři lůžka, přičemž jsme měli v kajutě jedno letiště a druhá postel byla údajně schovaná ve stropě. Ani jednou za pobyt ji však nikdo nesundal, ani se nás nezeptal, zda ji chceme vyndávat. Ale dcera spala s námi, tak jsme to nakonec neřešili. Měli jsme kajutu třídy fantastica, což ale nemělo žádný větší smysl. Trochu nám vadilo, že v kajutě chybí nějaké větší informace, co má vlastně fantastica navíc. Až ke konci jsme zjistili, že tam je například snídaně do kajuty zdarma, ale nikde jsme nenašli návod, jak ji objednat. Na recepci by nám určitě poradili, ale už jsme to nestíhali, takže nevíme. Jinak je na lodi spousta věcí elektronicky a online. Lodní aplikace se připojí k místní síti a člověk si tak může prohlížet na telefonu útratu, nabídky výletů apod. Kulturní vyžití tradičně veliké. Na lodi je divadlo, v barech hraje živá hudba, jeden bar je dokonce koncipován jako koncertní hala. Nechyběli animační programy, lekce tance, tematické párty a podobně. Ceny si myslím, odpovídají běžnému turistickému letovisku. Nápojové balíčky jsme nezkoušeli. Zkrátka a dobře, v téhle době to byla nádherná dovolená. Všichni se snažili, abychom si ji mohli co nejlépe užít. Za to MSC veliká poklona. Grandiosa nejhezčí loď, na které jsem se plavila. Pokud bude příležitost určitě zase vyrazíme. A v neposlední řadě chválím Kubu a jeho cestovní kancelář za úžasný osobní přístup. Mohli jsme mu kdykoliv zavolat a on nám ihned pomohl a vše vysvětlil. Velké díky!!!

fotka z plavby - 512 fotka z plavby - 513 fotka z plavby - 514 fotka z plavby - 515 fotka z plavby - 516

MSC GRADIOSA spring 2021

Petr Švamberg, 06.04.2021

Rozpad civilizace (tak jak jsme ji znali) je defitivní. Celosvětový kybernetický lágr se neprodyšně uzavírá. Přesto se hrstka statečných námořníků rozhodla k něčemu šílenému. Ano rohodli se ještě jednou vyplout. Ještě jednou vztyčit vlajku na Vlajkové lodi MSC Grandiosa. A i přes (pro normálního civilistu) naprosto šílený protokol a všechny obtíže s tím spojené to udělali. A tak jsem opět neváhal a po pár měsících znovu vyrazil na pár týdnů navštívit normální Svět. A tuhle dovču jsem si užil jako žádnou před tím. A co se na Grandiose od podzimu změnilo? NIC !!! Bary a putyky otevřené. Restaurace a bufík otevřené. Bazény, vířivky, fitko, lázně otevřené. Divadlo, koncertní sál, dětská hřiště a kluby otevřené. A tak když jsem dostával zprávy co se děje doma, plavbu jsem bez váhání prodloužil. Stačil telefon na recepci a pár minut na vyřízení nového voucheru. Jeden můj německý kamarád byl takto na lodi od října do prosice. Na vánoce odjel na Kanárské ostrovy na rehabilitaci a od ledna je zpět na palubě do teď. Teda jestli se ještě neupil. Nikdy mi moc neseděla příliš formální atmosféra na největších lodích MSC. To se ale na Grandiose změnilo. Všichni mají k sobě mnohem blíž a posádka je ještě milejší, než jak ji známe. Všichni totiž vědí co se děje venku a váží si toho kousku normálního Světa, co mají uvnitř. Proto mají můj obrovký respekt a uznání. Od kapitána a až po posledního plavčíka co po nocích pucuje bazény. VŠICHNI. Závěrem bych velmi rád poděkoval panu Jakubovi Quaserovi. Skvělý booking s báječným shipcreditem ze kterého jsem poplatil výlety, nápojový balíček a ještě zbylo na kajutu na další týden. Takže Jakube! Za pár dní připlouvá ta nejmocnější MSC SEASIDE ano MSC SEASIDE s velmi zajímavým itinerářem. Jsem v kontaktu s posádkou a moc moc se na nás těší. A ty už víš, že brzy budu od tebe něco potřebovat :)

fotka z plavby - 506 fotka z plavby - 507 fotka z plavby - 508 fotka z plavby - 509 fotka z plavby - 510 fotka z plavby - 511

Plavba v kovidové době - 13. - 20.12.2020

Břetislav Uhříček, 18.02.2021

Na zájezd jsme se vydali poslední týden před vánočními svátky. Byla to i poslední plavba Grandiosy v roce 2020. Plavba byla díky kovidu jiná, Jiná, ale fajn. Před odjezdem jsme trochu pochybovali o kvalitě testování na lodi, a i proto jsme nevzali sebou rodiče sedmdesátníky. Ale ukázalo se to jako chyba. Týden jsme byli na nejbezpečnějším veřejném místě v Evropě. Testování před nástupem na loď bylo poctivější než před odjezdem z Čech a stejně tomu bylo i před výstupem. Kovidová opatření byla příčinou řady netradičních situací. 1) nošení roušek všude mimo konzumační prostory a bazény a vířivky. To sice není nijak příjemné, ale protože jsme věděli do čeho jdeme, nijak nás to dramaticky „nepohoršovalo“. 2) Při vstupu do restaurace a bufetu nám byla vždy bez výjimky změřena teplota. 3) Ven z lodi jsme mohli jen organizovaně, ovšem výlety byly 3 za pouhých 100 €, takže jsem poprvé výletničil a užil si to, že mě někdo vede a já nemusím nic řešit. Navíc to nebyly výlety nijak odfláknuté. Pro mě to byla příjemná a levná změna, oproti předešlým plavbám, kde jsem vše řešil individuálně. 4) Nejmarkantnější netradiční situací byla obsazenost lodi. Na lodi, na které může být až 6 tisíc pasažérů nás bylo 500. Takže žádný boj o vířivky a bazény. Trochu chyběla atmosféra davu, ale co se týká barů a hudby v nich, vše fungovalo bez ohledu na to, kolik nás je v danou chvíli přítomno. 5) Co nefungovalo? Tělocvična. A při výletech jsme si nemohli sednout na kávu a kochat se, z důvodu bezpečnostních opatření nejen lodních, ale i italských. 6) Co bylo skvělé? Varietní představení v divadle byla na vysoké úrovni. Ale co bylo nejlepší ze všech 10 plaveb, které jsem absolvoval, tak to byla kvalita jídel u večeře v restauraci. A v neposlední řadě svoboda ve vířivkách. Před plavbou jsme měli jisté obavy, ale nakonec rozhodně nelitujeme. Bylo nás celkem 7 a tak trochu jinou plavbu jsme si užili. Kovidu jsme byli uchráněni. Ovšem ne na dlouho. 4 dny po návratu nás u štědrovečerní večeře britskou mutací nakazil zeť, který kvůli obavám z kovidu plavbu zrušil a zůstal doma. Hodně zdraví všem.

MSC GRADIOSA září-říjen 2020 WE ARE BACK

Petr Švamberg, 22.10.2020

Nedávno se mě zeptal jeden známý, jestli mi ta dovolená se všema těma testama protokolama a nervama okolo, vůbec stála za to. Chtěl jsem mu říct jeden malý příběh. Jenže jeho největším zahraničním zážitkam byl nákup toaletního papíru z NDR v okresním Kauflandu. Asi by nepochopil. Tak to zkusím napsat sem. Od MSC jsem dostal nádherný upgrade na kajutu v nejvyšším patře na úrovni Yacht clubu. Naše pokojská byla báječná holčina z Filipín, jmenuje se Len. Ikdyž měla na starosti 40 kajut ANO 40, vždy usměvavá a připravená zařídit vše co jsme potřebovali a pár minut popovídat jak se máme a tak. Je to její třetí kontrakt. Její rodina má doma hlad a tak měla obrovské štěstí, že sehnala tuhle práci. Napřed 14 dní karanténa v kajutě. Každý den testy. A pak už jen práce 15 hodin denně a k tomu dril, cabin inspection a znova testy. Vystoupit z lodi neexistuje. Jednou jsme ji potkali ve dveřích, zrovna když jsem šel natočit odjezd lodi z Vallety. Kdo zná potvrdí, že je to ten nejkrásnější odjezd lodi z přístavu se zapadajícím sluncem v zádech. Zeptal jsem se jí, jestli už byla někdy na palubě při odjezdu lodi. Ale kdepak na to nikdy není čas. Porušil jsem tedy protokol. Poprosil jsem jí ať všeho nechá vzal jsem jí na balkon a posadil do křesílka ať se jen dívá. Za chvilku musela běžet a jen stihla říct, že nikdy nic tak krásného neviděla. Když jsme se poslední den loučili opět jsme porušili protokol. Objali jsme se a poděkovala mi, že mohla být aspoň na několit minut zase ČLOVĚKEM. Takže pane Jakube Quaisere. DĚKUJI ti za všechnu tu práci, telefony a nervy, co jsi s mojí dovolenou měl. Ale především se ti chci veřejně omluvit za jednu zprávu co jsem ti tenkrát napsal. A ANO stálo to všechno za to. Kvůli těm několika minutám na balkoně STÁLO.

fotka z plavby - 499 fotka z plavby - 501 fotka z plavby - 502 fotka z plavby - 503 fotka z plavby - 504 fotka z plavby - 505

Lirica 18.2. - 29.2.2020

Ing. Jiří Liška, 01.04.2020

Lirica 18.2. - 29.2.2020 SAE, Katar, Bahrain, Omán, SAE Oprava mé recenze k uvedené plavbě uveřejněné dne 25.3.2020. Hluboce se omlouvám jak majiteli, tak celé CK J&M Cruise za některé nepravdivé informace, které jsem uvedl ve své recenzi dne 25.3.2020. Týkají se informace o platbě při přechodu hranic mezi státy v rámci SAE a dále platby za víza v některých destinacích. Tyto informace neposkytla cestovka J&M Cruise, ale jiná, konkurenční cestovka. Dodávám ještě jednu informaci ohledně cen taxi mezi Sharajh - Dubai a zpět. Při cestě Sharajh - Dubai jsme platili v přepočtu 44,5 USD, ale při zpáteční cestě Dubai - Sharajh 68,3 USD. Taxikářem nám bylo vysvětleno, že taxi z Dubai (dubajské) jsou dražší (jsou barevně odlišné), proto je výhodnější i při zpáteční cestě použít bílooranžové SHARJAH TAXI - viz přiložené foto. Vlastní plavba, pobyt na lodi i možnost poznání několika měst v oblasti bylo bez problémů a splnilo naše očekávání. Bohužel informace podané cestovkou byly v mnoha případech zavádějící a nepravdivé, ale v konečné fázi ve prospěch cestujících. Let s Air Arabia byl bez jakéhokoliv občerstvení, byť jsme byli informování, že během letu je občerstvení nejméně dvakrát. Neplatili jsme ani za přechod hranic v rámci SAE, byť jste přistáli a odlétali z letiště Sharjah (asi 45 km od Dubaje). Taktéž nebylo nutné platit za víza v některých destinacích, jak bylo uvedeno v instrukcích. Celkově spojenost a výhodná cena.

fotka z plavby - 486 fotka z plavby - 487 fotka z plavby - 489 fotka z plavby - 490 fotka z plavby - 491 fotka z plavby - 498
Tento web používá soubory cookie, díky kterým může poskytovat, chránit a zlepšovat služby. Používáním tohoto webu s těmito podmínkami souhlasíte.