Plavby lodí a zkušenosti klientů - stánka 1

Vložit recenzi

Podělte se s ostatními zákazníky o své zážitky a pomozte tak ostatním v rozhodování. Celkem zde naleznete 137příspěvků.

MSC SEASHORE 3.10.-17.10.2021

David Frank, 24.10.2021

Na začátku října jsme vyrazili na naší další plavbu. Tentokrát jsme vyrazili individuálně do italského Janova na nejnovější loď MSC Seashore. Jelikož absence od poslední plavby, díky šílené covidové době, byla skoro 2 roky, rozhodli jsme si loď užít pořádně, a proto jsme si u J&M Cruise objednali rovnou 2 sedmidenní okruhy. Do přístavu jsme dorazili po 8 hodině ranní. Na parkovišti u lodního terminálu jsme odevzdali zaměstnancům lodní společnosti klíče od auta a vyrazili k odbavení. Dříve jste byli na lodi do 30 minut, covidová doba přeci jen odbavení k nalodění protahuje, ale MSC má vše dobře zorganizované včetně samotného testování. Po necelých 2 hodinách jsme už stáli na palubě této úžasné a překrásné lodě. V interiéru lodi musí mít všichni hosté i posádka nasazené roušky, ale jakmile se posadíte ke stolu v jakémkoliv z velkého množství barů a restaurací, tak si roušku můžete normálně sundat. Personál na lodi je opravdu skvělý, nenarazili jsme na žádného nepříjemného člena posádky. Všichni se opravdu snaží, aby atmosféra na lodi byla skvělá, jakou si pamatujeme před Covidem. I my samy jsem se opravdu spřátelili s některými skvělými lidmi z personálu lodi, na které budeme ještě dlouho vzpomínat a třeba je ještě potkáme na dalších plavbách. Loď se opravdu povedla a např. Infinitiv Whirlpool na obou bocích 8 paluby vám nic jiného, než opravdový relax nedovolují. Během plavby jsme navštívili Barcelonu, Neapol, Marseille, Etnu na Sicílii a Maltu. Jelikož se MSC Cruises snaží předejít problémům s covidem na palubě lodi, tak na pevninu v přístavech v současnosti můžete vystoupit jen v rámci zakoupených společných exkurzích lodní společnosti. My jsme o této skutečnosti věděli už před samotnou plavbou, takže jsme s touto variantou počítali a mohli si vše naplánovat a výlety si užili. Opravdu jsme si užili celých 14 dní a touto cestou ještě jednou děkujeme Jakubovi za skvělé zorganizování naší plavby. A jeden tip pro ty, kteří vyrazí na Seashore. Navštivte La Cabaret Rouge na zádi 7 paluby, každou noc po 23 hodině zde probíhají taneční party, na kterých je fantastická atmosféra až do ranních hodin. David a Jana Frankovi

fotka z plavby - 521 fotka z plavby - 522 fotka z plavby - 525 fotka z plavby - 526 fotka z plavby - 531 fotka z plavby - 533

Plavba MSC Grandiosa 30.8-6.9.2021

Kateřina Mitánková, 24.09.2021

Po dlouhé době jsme se vydali na naši oblíbenou dovolenou, tedy plavbu lodí MSC. Poprvé jsme zvolili třídu YACHT CLUB a to mimo jiné také proto, že jsme nechtěli vystupovat v žádné destinaci a strávit čas jen na lodi odpočinkem a relaxem, k čemuž je tato třída (podle nás) určena. Musíme říci, že naše očekávání byla naplněna na 100% a my si užili krásných 7 dní odpočinku obklopeni výborným jídlem, pitím a skvělými službami na úrovni. Jako pokaždé jsme využili služeb Jakuba a jeho pomocníků, kteří (i přes několika měsíční restrikce) nezapomenuli jak dobře dělat tuto práci.

fotka z plavby - 517 fotka z plavby - 518

MSC Grandiosa - Janov - 27.6 - 4.7.2021

Markéta Krejčí, 18.08.2021

Přes neustále probíhající pandemii jsme se rozhodli po čtyřech letech opět nasednout na loď a obeplout část Evropy a rozhodně jsme nelitovali. Naši trasu jsme začínali v Janově, kde jsme si nechali také garážovat auto. V 10 h jsme zajeli do přístavu a chtěli jsme odevzdat kufry a auto. Kufry nám ovšem nemohli vzít, protože nebyla připravena naše kajuta. Paní nám řekla, ať počkáme v autě a až se vše připraví. Bohužel jsme čekali přes hodinu v autě na přímém slunci. To bylo ale poprvé, kdy jsme u MSC něco takového zažili. V předešlých letech jsme byli naloděni vždy do hodiny. Dále už nalaďování probíhalo vcelku plynule, přesto jsme se na Kajutu dostali až kolem 14 h. To bylo ale samozřejmě způsobeno covidovými opatřeními, kterými musel člověk projít. Před vstupem na loď musel člověk odevzdat vyplněný dotazník ohledně Covid-19, negativní test v angličtině, dále byl poslán do “čekárny”, kde čekal na test přímo od společnosti MSC. Při nalodění dostal člověk speciální náramek, který měl nosit celý pobyt u sebe. Díky němu by byl nakažený člověk okamžitě nalezen a kontaktován a náramek by také sloužil ke kontrole při dodržování karantény. Zkrátka vychytané. Opatření COVID-19 Jako bezpečnostní stránka ohledně Covid-19 byla vynikající. Ve všech vnitřních prostorách byly nutné roušky (nikoliv respirátor), krom prostoru u bazénu, u stolu v jídelnách a děti do 6 let měly výjimku. Párkrát jsme roušku zapomněli, ale personál nás hned upozornil. Super taky bylo, že každý večer nám personál doručil čisté roušky na pokoj. V servírované jídelně se dezinfikovali ruce při vstupu. V bufetové jídelně se měřila teplota a při hlavních jídlech dohlížel personál na mytí rukou. Dále si člověk nemohl nabírat sám, takže buď dostal připravený talíř nebo si ukázal co chce a personál mu to nandal. Výběr jídla byl tak akorát. Mám pocit, že dříve byl ten výběr bohatší, ale i tak to bylo v pohodě a nic nám nikdy nechybělo. V obou bazénech byl napsán maximální počet koupajících, ale nijak striktně se to nedodržovalo. Ani jednou jsem neviděla, že by do bazénu někoho nepustili. Přísnější to bylo u vířivek, ty si musel člověk rezervovat na jméno, to znamená, že tam nemohl jít někdo úplně cizí. Což vlastně bylo fajn, nikdo se tam nemačkal a sehnat volný čas nebyl problém. Velmi přísná byla opatření v divadle, kde všichni lidé museli sedět ob sedadlo, a to i ti ze stejné kajuty. Jak je uvedeno na stránkách ven z lodi se může jen na fakultativní výlet, který jsme my nevyužili. Loď a další. Velké plus byla malá obsazenost lodi. Odhaduji, že byla zaplněna tak ze 2/3 možná ještě méně. Člověk tedy vždy sehnal lehátko, místo na sezení i místo v bazénu i v posilovně. Co mě celkem překvapilo byly velmi teplé bazény. Voda slaná jako vždy. Nádherný je aquapark na střeše lodi. Je to super vyžití, ideálně tak děti 8+. Ale bylo tam také brouzdálko pro nejmenší a malý tobogán. Zde byla voda o poznání studenější. Jinak lodi nemám vůbec v nejmenším co vytknout. To je prostě nádhera a nikdy jsem neviděla hezčí interiér. Krásný panoramatický strop, moderní výtahy, pohodlná jídelna, krásný zastřešený bazén, moderní posilovna, zkrátka vše úplně perfektní. Nezklamal ani personál, všichni byli moc milí a ochotní. Jediná věc, která nás trochu mrzela, že jsme měli mít tři lůžka, přičemž jsme měli v kajutě jedno letiště a druhá postel byla údajně schovaná ve stropě. Ani jednou za pobyt ji však nikdo nesundal, ani se nás nezeptal, zda ji chceme vyndávat. Ale dcera spala s námi, tak jsme to nakonec neřešili. Měli jsme kajutu třídy fantastica, což ale nemělo žádný větší smysl. Trochu nám vadilo, že v kajutě chybí nějaké větší informace, co má vlastně fantastica navíc. Až ke konci jsme zjistili, že tam je například snídaně do kajuty zdarma, ale nikde jsme nenašli návod, jak ji objednat. Na recepci by nám určitě poradili, ale už jsme to nestíhali, takže nevíme. Jinak je na lodi spousta věcí elektronicky a online. Lodní aplikace se připojí k místní síti a člověk si tak může prohlížet na telefonu útratu, nabídky výletů apod. Kulturní vyžití tradičně veliké. Na lodi je divadlo, v barech hraje živá hudba, jeden bar je dokonce koncipován jako koncertní hala. Nechyběli animační programy, lekce tance, tematické párty a podobně. Ceny si myslím, odpovídají běžnému turistickému letovisku. Nápojové balíčky jsme nezkoušeli. Zkrátka a dobře, v téhle době to byla nádherná dovolená. Všichni se snažili, abychom si ji mohli co nejlépe užít. Za to MSC veliká poklona. Grandiosa nejhezčí loď, na které jsem se plavila. Pokud bude příležitost určitě zase vyrazíme. A v neposlední řadě chválím Kubu a jeho cestovní kancelář za úžasný osobní přístup. Mohli jsme mu kdykoliv zavolat a on nám ihned pomohl a vše vysvětlil. Velké díky!!!

fotka z plavby - 512 fotka z plavby - 513 fotka z plavby - 514 fotka z plavby - 515 fotka z plavby - 516

MSC GRADIOSA spring 2021

Petr Švamberg, 06.04.2021

Rozpad civilizace (tak jak jsme ji znali) je defitivní. Celosvětový kybernetický lágr se neprodyšně uzavírá. Přesto se hrstka statečných námořníků rozhodla k něčemu šílenému. Ano rohodli se ještě jednou vyplout. Ještě jednou vztyčit vlajku na Vlajkové lodi MSC Grandiosa. A i přes (pro normálního civilistu) naprosto šílený protokol a všechny obtíže s tím spojené to udělali. A tak jsem opět neváhal a po pár měsících znovu vyrazil na pár týdnů navštívit normální Svět. A tuhle dovču jsem si užil jako žádnou před tím. A co se na Grandiose od podzimu změnilo? NIC !!! Bary a putyky otevřené. Restaurace a bufík otevřené. Bazény, vířivky, fitko, lázně otevřené. Divadlo, koncertní sál, dětská hřiště a kluby otevřené. A tak když jsem dostával zprávy co se děje doma, plavbu jsem bez váhání prodloužil. Stačil telefon na recepci a pár minut na vyřízení nového voucheru. Jeden můj německý kamarád byl takto na lodi od října do prosice. Na vánoce odjel na Kanárské ostrovy na rehabilitaci a od ledna je zpět na palubě do teď. Teda jestli se ještě neupil. Nikdy mi moc neseděla příliš formální atmosféra na největších lodích MSC. To se ale na Grandiose změnilo. Všichni mají k sobě mnohem blíž a posádka je ještě milejší, než jak ji známe. Všichni totiž vědí co se děje venku a váží si toho kousku normálního Světa, co mají uvnitř. Proto mají můj obrovký respekt a uznání. Od kapitána a až po posledního plavčíka co po nocích pucuje bazény. VŠICHNI. Závěrem bych velmi rád poděkoval panu Jakubovi Quaserovi. Skvělý booking s báječným shipcreditem ze kterého jsem poplatil výlety, nápojový balíček a ještě zbylo na kajutu na další týden. Takže Jakube! Za pár dní připlouvá ta nejmocnější MSC SEASIDE ano MSC SEASIDE s velmi zajímavým itinerářem. Jsem v kontaktu s posádkou a moc moc se na nás těší. A ty už víš, že brzy budu od tebe něco potřebovat :)

fotka z plavby - 506 fotka z plavby - 507 fotka z plavby - 508 fotka z plavby - 509 fotka z plavby - 510 fotka z plavby - 511

Plavba v kovidové době - 13. - 20.12.2020

Břetislav Uhříček, 18.02.2021

Na zájezd jsme se vydali poslední týden před vánočními svátky. Byla to i poslední plavba Grandiosy v roce 2020. Plavba byla díky kovidu jiná, Jiná, ale fajn. Před odjezdem jsme trochu pochybovali o kvalitě testování na lodi, a i proto jsme nevzali sebou rodiče sedmdesátníky. Ale ukázalo se to jako chyba. Týden jsme byli na nejbezpečnějším veřejném místě v Evropě. Testování před nástupem na loď bylo poctivější než před odjezdem z Čech a stejně tomu bylo i před výstupem. Kovidová opatření byla příčinou řady netradičních situací. 1) nošení roušek všude mimo konzumační prostory a bazény a vířivky. To sice není nijak příjemné, ale protože jsme věděli do čeho jdeme, nijak nás to dramaticky „nepohoršovalo“. 2) Při vstupu do restaurace a bufetu nám byla vždy bez výjimky změřena teplota. 3) Ven z lodi jsme mohli jen organizovaně, ovšem výlety byly 3 za pouhých 100 €, takže jsem poprvé výletničil a užil si to, že mě někdo vede a já nemusím nic řešit. Navíc to nebyly výlety nijak odfláknuté. Pro mě to byla příjemná a levná změna, oproti předešlým plavbám, kde jsem vše řešil individuálně. 4) Nejmarkantnější netradiční situací byla obsazenost lodi. Na lodi, na které může být až 6 tisíc pasažérů nás bylo 500. Takže žádný boj o vířivky a bazény. Trochu chyběla atmosféra davu, ale co se týká barů a hudby v nich, vše fungovalo bez ohledu na to, kolik nás je v danou chvíli přítomno. 5) Co nefungovalo? Tělocvična. A při výletech jsme si nemohli sednout na kávu a kochat se, z důvodu bezpečnostních opatření nejen lodních, ale i italských. 6) Co bylo skvělé? Varietní představení v divadle byla na vysoké úrovni. Ale co bylo nejlepší ze všech 10 plaveb, které jsem absolvoval, tak to byla kvalita jídel u večeře v restauraci. A v neposlední řadě svoboda ve vířivkách. Před plavbou jsme měli jisté obavy, ale nakonec rozhodně nelitujeme. Bylo nás celkem 7 a tak trochu jinou plavbu jsme si užili. Kovidu jsme byli uchráněni. Ovšem ne na dlouho. 4 dny po návratu nás u štědrovečerní večeře britskou mutací nakazil zeť, který kvůli obavám z kovidu plavbu zrušil a zůstal doma. Hodně zdraví všem.

MSC GRADIOSA září-říjen 2020 WE ARE BACK

Petr Švamberg, 22.10.2020

Nedávno se mě zeptal jeden známý, jestli mi ta dovolená se všema těma testama protokolama a nervama okolo, vůbec stála za to. Chtěl jsem mu říct jeden malý příběh. Jenže jeho největším zahraničním zážitkam byl nákup toaletního papíru z NDR v okresním Kauflandu. Asi by nepochopil. Tak to zkusím napsat sem. Od MSC jsem dostal nádherný upgrade na kajutu v nejvyšším patře na úrovni Yacht clubu. Naše pokojská byla báječná holčina z Filipín, jmenuje se Len. Ikdyž měla na starosti 40 kajut ANO 40, vždy usměvavá a připravená zařídit vše co jsme potřebovali a pár minut popovídat jak se máme a tak. Je to její třetí kontrakt. Její rodina má doma hlad a tak měla obrovské štěstí, že sehnala tuhle práci. Napřed 14 dní karanténa v kajutě. Každý den testy. A pak už jen práce 15 hodin denně a k tomu dril, cabin inspection a znova testy. Vystoupit z lodi neexistuje. Jednou jsme ji potkali ve dveřích, zrovna když jsem šel natočit odjezd lodi z Vallety. Kdo zná potvrdí, že je to ten nejkrásnější odjezd lodi z přístavu se zapadajícím sluncem v zádech. Zeptal jsem se jí, jestli už byla někdy na palubě při odjezdu lodi. Ale kdepak na to nikdy není čas. Porušil jsem tedy protokol. Poprosil jsem jí ať všeho nechá vzal jsem jí na balkon a posadil do křesílka ať se jen dívá. Za chvilku musela běžet a jen stihla říct, že nikdy nic tak krásného neviděla. Když jsme se poslední den loučili opět jsme porušili protokol. Objali jsme se a poděkovala mi, že mohla být aspoň na několit minut zase ČLOVĚKEM. Takže pane Jakube Quaisere. DĚKUJI ti za všechnu tu práci, telefony a nervy, co jsi s mojí dovolenou měl. Ale především se ti chci veřejně omluvit za jednu zprávu co jsem ti tenkrát napsal. A ANO stálo to všechno za to. Kvůli těm několika minutám na balkoně STÁLO.

fotka z plavby - 499 fotka z plavby - 501 fotka z plavby - 502 fotka z plavby - 503 fotka z plavby - 504 fotka z plavby - 505

Lirica 18.2. - 29.2.2020

Ing. Jiří Liška, 01.04.2020

Lirica 18.2. - 29.2.2020 SAE, Katar, Bahrain, Omán, SAE Oprava mé recenze k uvedené plavbě uveřejněné dne 25.3.2020. Hluboce se omlouvám jak majiteli, tak celé CK J&M Cruise za některé nepravdivé informace, které jsem uvedl ve své recenzi dne 25.3.2020. Týkají se informace o platbě při přechodu hranic mezi státy v rámci SAE a dále platby za víza v některých destinacích. Tyto informace neposkytla cestovka J&M Cruise, ale jiná, konkurenční cestovka. Dodávám ještě jednu informaci ohledně cen taxi mezi Sharajh - Dubai a zpět. Při cestě Sharajh - Dubai jsme platili v přepočtu 44,5 USD, ale při zpáteční cestě Dubai - Sharajh 68,3 USD. Taxikářem nám bylo vysvětleno, že taxi z Dubai (dubajské) jsou dražší (jsou barevně odlišné), proto je výhodnější i při zpáteční cestě použít bílooranžové SHARJAH TAXI - viz přiložené foto. Vlastní plavba, pobyt na lodi i možnost poznání několika měst v oblasti bylo bez problémů a splnilo naše očekávání. Bohužel informace podané cestovkou byly v mnoha případech zavádějící a nepravdivé, ale v konečné fázi ve prospěch cestujících. Let s Air Arabia byl bez jakéhokoliv občerstvení, byť jsme byli informování, že během letu je občerstvení nejméně dvakrát. Neplatili jsme ani za přechod hranic v rámci SAE, byť jste přistáli a odlétali z letiště Sharjah (asi 45 km od Dubaje). Taktéž nebylo nutné platit za víza v některých destinacích, jak bylo uvedeno v instrukcích. Celkově spojenost a výhodná cena.

fotka z plavby - 486 fotka z plavby - 487 fotka z plavby - 489 fotka z plavby - 490 fotka z plavby - 491 fotka z plavby - 498

MSC Divina - plavba Karibikem leden 2020

Marie Baranová, 26.03.2020

V lednu 2020 jsme absolvovali s manželem plavbu Karibikem a můžeme vřele doporučit!Jakub a Míša jsou profesionálové - pomohou vám se vším od komunikace na letišti po překlad jídelníčků na lodi. Mnohdy jsme je opravdu obdivovali za jejich trpělivost s klienty,kteří by bez jejich pomoci byli úplně bezradní.V Miami skvělé ubytování v hotelu Kent blízko pláže,veškeré přesuny z/na letiště,loď bez problémů.Loď MSC Divina nádherná,čistá,plná vždy ochotného a milého personálu.Parádní zajištěné výlety,sami bychom se po své ose na taková místa zřejmě nedostali. Kvůli nepřízni počasí nám změnil kapitán na poslední chvíli přístav na Jamajce a Jakub s Míšou nám ihned přes noc zařídili nový program.Zkrátka úžasná kombinace odpočinku na luxusní lodi,skvělého jídla,poznání překrásných míst a koupání v azurovém moři,doporučujeme!!!

fotka z plavby - 493 fotka z plavby - 494 fotka z plavby - 495 fotka z plavby - 496 fotka z plavby - 497

MSC Divina Curacao a Aruba

Lucie Šemberová, 18.03.2020

Zajištění panem Quaiserem proběhlo rychle a bez problémů stejně jako vloni. Ostatně proto jsme plavbu zařizovali opět přes něj. Perfektní a rychlá domluva na všem. Samotná plavba byla těsně před větším rozšířením viru v Evropě. Před nástupem na loď jsme byli kontrolování infra kamerou a zdravotníky, takže chválím tato opatření. Kajuta s balkónem byla naprosto skvělá. Jídlo, ubytování, vše bylo výborné. Jen změna itineráře nás bohužel nemile zaskočila. Samozřejmě má na ní společnost v průběhu plavby nárok. Změna byla jedna pozitivní - místo Jamajky jsme jeli na Cozumel, což bylo fajn (Cozumel z mého pohledu má mnohem víc co nabídnout než oblast Ochos Rios na Jamajce). Druhá změna už pozitivní moc nebyla, prý kvůli počasí jsme nemohli zakotvit na soukromém ostrově Ocean Cay. Plavba byla celkově super, jako vždy - tentokrát jsme se vyhnuli i frontám při naloďování a vyloďování:-)

Divina-Miami,Curacao,Aruba,Kajmany,Mexiko

Lada Stehlíková, 15.03.2020

Před necelým týdnem jsme se vrátili z plavby (asi jedné z posledních, kvůli nynějšímu stavu) po Karibiku. I když s námi nebyli naši oblíbení průvodci Jakub a Míša, tak jsme si dovolenou užili na maximum. Vyplouvalo se z Miami lodí Divina a dalšími zastávkami měly být Curacao, Aruba, Jamajka, Kajmany a MSC Marine Reserve. Bohužel zastávka na Jamajce byla zrušena a místo ní jsme měli zastávku v Mexiku na ostrově Cozumel. Před nástupem na loď jsme byli ubytováni dvě noci v úžasném hotelu KENT, který nám zprostředkoval Jakub. Všechny destinace byly krásné a užili jsem si vždy aspoň kousek ostrova i pláže, které jsou nádherné a jedinečné. Chtěli bychom touto cestou poděkovat Jakubovi za zprostředkování krásné dovolené. Dáša, Dana, Ila, Rena, Ola, Fana, Lada a Tom

fotka z plavby - 479 fotka z plavby - 480 fotka z plavby - 481 fotka z plavby - 482 fotka z plavby - 483 fotka z plavby - 485

Dovolena Kuba a Dubaj

Karel Dolejší, 13.03.2020

Dobry den, rad bych zde take zanechal stopu a sve zkusenosti s plavbami od J&M Cruise. Byl jsem na Kube a v Dubaji a musim rict, ze obe dovolene jsem si naramne uzil. Hlavni pochvala patri Jakubovi a Mise, kteri se o vsechny dobrodruhy vyborne starali. Na cokoliv se zeptate, to Vam reknou nebo zjisti. Pripadne aktivne pomohou s vyresenim problemu. Nez Vas kamkoliv vezmou, jedou na misto dopredu, zjistuji si informace a pripravuji plan, aby kazdy na dovolene poznal mistni kulturu a zaroven mel krasne vzpominky. Kuba i Dubaj byli skvele naplanovane a urcite vrele doporucuji tyto plavby. Jeste jednou dekuji Mise a Jakubovi a tesim se na dalsi spolecnou vypravu. Diky, Karel

fotka z plavby - 472 fotka z plavby - 473 fotka z plavby - 474 fotka z plavby - 475 fotka z plavby - 477 fotka z plavby - 478

únorová plavba po Karibiku

Petr Shybal, 09.03.2020

Dobrý den mořeplavci. Na tak obrovské lodi "MSC DIVINA" jsem byl poprvé, ale pokud chcete zažít něco nového, tak vřele doporučuji. Navštívíte několik zemí a na lodi pracují samí odborníci. Budou se o vás starat "jak o vlastního" a všude se setkáte s profesionálním jednáním. Z programu se dá vybrat pro každého něco, od malých dětí až po dospělé toužící po kultuře či po tanci. Stejné je to i výběrem jídla, které je k dostání téměř bez přestání. Problém, který doporučuji řešit předem, je možnost používání mobillu, mobilního signálu a wifi. V opačném případě doporučuji pro ty, kteří nevládnou anglickým jazykem, přibalit o ruční slovníček :-)

fotka z plavby - 466 fotka z plavby - 467 fotka z plavby - 468 fotka z plavby - 469 fotka z plavby - 470 fotka z plavby - 471

DUBAJ ATD.

Zdeněk Holubek, 22.02.2020

ZÁJEZD BYL OPAKOVANĚ VELMI DOBŘE ORGANIZOVÁN.AŤ SE JEDNÁ O OKRUŽNÍ JÍZDU PO DUBAJI,NÁVŠTĚVU ABU DHABÍ,1 DEN NA PLÁŽI,KAM JSME BYLI DOPRAVENI POMOCÍ ZÁCHRANÝCH ČLUNŮ/ALESPOŇ JSME SI VYZKOUŠELI,JAK TO VYPADÁ PŘI ZTROSKOTÁNÍ/TAK PO PLAVBU NA STARÉ LODI S OBSLUHOU,KDE I SLIBOVANÝ "PŘÁTELSKÝ"DELFÍN PLAVAL CELOU DOBU S NÁMI.A NE JEDEN.ZKRÁTKA SAMÁ POZITIVA A JISTOTY.PŘÍŠTĚ JEDEME ZASE HOLUBKOVI

Plavba lodí Jižní Karibik s MSC Precioza

Mariana Jarolímová, 21.02.2020

Před pár dny jsme se vrátili z krásné plavby po severních ostrovech Malých Antil. Můžu jen doporučit pro rodiny s dětmi. Co se týče MSC, nic nás nezklamalo a ani nepřekvapilo. Nebyla to naše první plavba. Cítili jsme se na lodi příjemně hlavně díky vysokému standardu služeb a příjemné posádce. Velkým plusem je pokud se člověk domluví několika jazyky, pak se na lodi cítí jako doma. Chtěli bychom touto cestou poděkovat i CK J&M Cruise za jejich profesionální péči a budeme se těšit na další plavbu. Jarolímovi

fotka z plavby - 459 fotka z plavby - 460 fotka z plavby - 461 fotka z plavby - 462 fotka z plavby - 463 fotka z plavby - 464

plavba Západní Karibik s MSC Divina

David Frank, 10.02.2020

V polovině ledna jsme se vydali na další plavbu. Pro naši dovolenou jsme si opět vybrali cestovní kancelář J&M Cruise. Naše společná cesta vedla už poněkolikáté do Miami, kde jsme strávili 3 úžasné dny. Opět jsme plně využili skvělé polohy našeho hotelu Kent, který leží v samotném středu Miami Beach. Např. zajít si na snídani nebo večeři na samotnou Ocean Drive prostě patří k nezapomenutelným zážitkům. Poté jsme se přesunuli do přístavu a nalodili se na naši srdcovou loď Divinu. Jelikož jsme na ní absolvovali třetí plavbu, tak už jsme neměli žádné problémy s orientací a mohli jsme si plavbu užívat naplno. 11 dní na této krásné lodi uteklo jako voda. Během plavby jsme navštívili některé nové země, které nás svojí krásou a srdečností místních obyvatel opět jen utvrdili, že oblast Karibiku je pro nás jedno z nejoblíbenějších míst na světě. K pohodové plavbě opět svojí velkou měrou přispěli i Jakub s Míšou, kteří se o nás perfektně starali od setkání na letišti až po úspěšný návrat zpět do Prahy. Za to jim patří naše velké poděkování. Už nyní víme, že pro naši další plavbu si rozhodně vybereme jedině tuto skvělou CK. David a Jana Frankovi

fotka z plavby - 452 fotka z plavby - 453 fotka z plavby - 454 fotka z plavby - 455 fotka z plavby - 456 fotka z plavby - 457
Tento web používá soubory cookie, díky kterým může poskytovat, chránit a zlepšovat služby. Používáním tohoto webu s těmito podmínkami souhlasíte.